Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 12. 2023

Venkovní koberce: design, použití a funkčnost

Design a materiály

Venkovní koberce jsou dostupné v široké škále designů a materiálů, aby vyhověly různým vkusům a potřebám. Můžete si vybrat mezi tradičními vzory, moderními geometrickými tvary nebo jednobarevnými provedeními. Co se týče materiálů, oblíbené jsou syntetické vlákna, která jsou odolná vůči povětrnostním podmínkám, UV záření a vlhkosti. Umělá vlákna zaručují dlouhou životnost venkovních koberců a jsou snadno udržovatelná.

Kde venkovní koberce použít

Venkovní koberce jsou ideálním doplňkem pro terasy a balkony, kde vytvářejí příjemné a esteticky přitažlivé prostředí. Mohou být umístěny pod venkovní nábytek, což zvyšuje komfort při posezení a přidává do prostoru designový prvek. Doporučujeme je zejména k setům a sedacím soupravám z umělého ratanu, ke kterým se dle našeho názoru perfektně hodí. Pokud byste si chtěli přečíst něco o zpracování a údržbě ratanového zahradního nábytku, tak můžete např. ZDE.

Kromě estetiky mají venkovní koberce také praktický účel- chrání podlahu a zpříjemňují chůzi.

Venkovní koberce jsou oblíbenou volbou i v zahradách, kde vytvářejí příjemnou plochu pro relaxaci nebo hrátky dětí. Umístění venkovních koberců na trávník nebo kamenný povrch přidává do venkovního prostoru pohodu a tvořivost. Venkovní koberce jsou odolné vůči vlhkosti a mohou být snadno čištěny.

Jsou také stále populárnější i při venkovních událostech, jako jsou svatby (odkaz na pozvánku na takovou svatbu), grilování nebo oslavy. Vytvářejí dojem pohodlí a stylu, a zároveň definují prostor pro hosty. Možností je využít je i v komerčních prostředích, jako jsou kavárny, restaurace nebo hotely, kde zvyšují pohodlí a estetickou hodnotu venkovních prostor.

Jak a kde je koupit?

Venkovní koberce jsou k dispozici v obchodech s nábytkem, specializovaných prodejnách s bytovým příslušenstvím nebo online. Při výběru venkovního koberce je důležité brát v úvahu velikost prostoru, designovou shodu s okolím a odolnost materiálu vůči povětrnostním podmínkám.

venkovni-koberec.jpg